T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda İşletmelerinde Koronavirüsten Korunmak İçin 11 Altın Kural

Yayın Tarihi : 20.03.2020

Koronavirüs hastalığı ile mücadele kapsamında, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlilerimizce, tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan gıda denetimleri artarak devam etmektedir.

Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hastalıkla mücadelede tüketicileri ve işletmecileri bilgilendirmek için "Gıda İşletmelerinde Kononavirüsten Korunmak İçin" başlıklı afiş hazırlanmış olup, İl ve İlçelerimizde Gıda üretim satış ve toplu tüketim yerlerinde konuyla ilgili bilgilendirme yapılarak Müdürlüğümüzce hazırlanan afişin  dağıtımı yapılmıştır. Söz konusu afişte virüsten korunmak ve virüsün yayılmasını engellemek için gıda işletmelerinde gerekli olan temel önlemler yer almaktadır.

Halkımızın, belirtilen tüm tedbirlere uyması hastalığın yayılmasının durması ve hayatın normale dönmesi açısından büyük önem arz etmektedir.