Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerini sıkılaştırdı.
Gıda kontrol görevlileri rutin gıda denetimlerine ilaveten Kurban Bayramı öncesi özellikle et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt ve onay kapsamındaki gıda işletmeleri denetimlerini artırdı.
İl Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, işletmelere etlerin parçalandığı ve kıyma çekimlerinin yapıldığı kıyma makineleri, bıçaklar gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik kontrollerin arttırılarak devam edeceğini söyledi.
Denetimlerde ayrıca işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri yapılarak, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirmeler yapıldığını dile getiren Kıraç, hijyen esaslarına aykırı hareket eden işletmelerin uyarıldığını kaydetti.
Yılbaşından bugüne Gümüşhane genelinde 741'in üzerinde denetim gerçekleştirildiğini belirten Kıraç, “Yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde, bu olumsuzluğun giderilmesi için bakanlığımız 174 Alo Gıda Hattı'na veya 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na şikayet hakkını kullanmaları, her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.